LokalnaPolitika

Vrkljan-Radošević se kandidirala za gradonačelnicu Gospića, a Lukač ide na Milinovića

Na Ljubovu je Domovinski pokret najavio svoje kandidature za župana, gradonačelnice i načelnika


Danas je na Ljubovu nedaleko Gospića kod Spomenika palim braniteljima održano predstavljanje kandidatura kandidata Domovinskog pokreta za župana Ličko-senjske županije dr. Stipe Lukača i kandidatkinje za gradonačelnicu Gospića dr. Mirjane Vrkljan Radošević. Najavljene su i kandidature Jasne Ilić za gradonačelnicu Otočca i Roberta Liliona za načelnika Karlobaga. Podržali su ih potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i glavni tajnik Domovinskog pokreta Darijo Žepina.

Dr. Stipo Lukač istaknuo je  kako je Domovinski pokret stvoren jer je nepravda u našoj državi postala zakon i u takvim uvjetima otpor je nužan.

„Hrvatska djeca i mladi i budući naraštaji zaslužuju bolju, svjetliju i radosniju budućnost domovine. Prolivena  hrvatska krv, u našoj dugoj povijesti, kojoj svjedoči i ovaj spomenik ovdje na Ljubovu, zaslužuje opravdanje življenja  u budućnosti, koja će predstavljati nadu i pravednost, blagostanje i dostojan život ljudi na ovim prostorima“, naglasio je Lukač.

Mirjana Vrkljan-Radošević odlučila se kandidirati za gradonačelnicu Gospića, čime postaje izazivač Karla Starčevića i njegove politike vođenja Gospića. Tom prigodom je rekla:

„Sjetim se naših mladih  koji su raseljeni po svijetu. Oni bi htjeli živjeti u Hrvatskoj, u našoj Lici, u Gospiću. Sjetim se naših starijih sugrađana koji su cijeli život pošteno radili da bi sada jedva preživljavali.  Ne želim grad neiskorištene industrijske zone. Ne želim da našim sugrađanima posao bude uvjetovan članskim iskaznicama. Ne želim da naši poduzetnici budu reketirani od političkih moćnika. Ne želim nekvalitetno školstvo. I zato moja borba za bolji Gospić započinje danas“, dodala je.

Aktualni gradonačelnik Starčević još nije istaknuo kandidaturu, a ovu kandidaturu Vrkljan-Radošević još nije komentirao.


 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Domovinski pokret

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close