Vrijeme na državni praznik neće ići na ruku svima: Simbolika je tu jer će biti lokalnih nevera i oluja

Danas će s jugozapada ponovno stizati topliji zrak. No, prije nego i pomislimo na ljeto, sa zapada će u četvrtak stići fronta i dolina u polju tlaka.


Tako nas do kraja dana očekuje pretežno sunčano vrijeme. Lokalno je u Gorskom kotaru i oko Rijeke, moguć poneki pljusak. Zapuhat će jugo, u početku slabo zatim će prema sredini dana jačati.

U unutrašnjosti uglavnom bez vjetra.

Poslijepodne će u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj biti uglavnom dosta sunca. Bit će nešto više oblaka opet većinom u područjima prema granici sa Slovenijom, Zagorju i Međimurju, uz malu mogućnost za kratkotrajan pljusak. Uz slab jugozapadnjak, temperatura će porasti na oko 29 °C u hladu.

Na istoku Hrvatske će popodne biti sunčano i vruće. Najviša će temperatura biti oko 30 °C uz slab vjetar jugozapadnog smjera, u Baranji i Srijemu sjeverozapadnog i zapadnog.

U Dalmaciji će danas popodne biti vjetrovito. Jugo će pojačati na umjereno, a more će biti valovitije i uzburkanije. Navečer i u noći na otocima i otvorenom moru s jakim udarima. Unatoč tomu, bit će sunčano i vruće uz temperature od 30 do 33 °C.

Najviše oblaka popodne će biti u Gorskom kotaru, Istri i širem riječkom području pa nije isključena mogućnost za poneki kratak pljusak. Drugdje uglavnom sunčano uz temperature slične ili malo više od jučerašnjih, ali uz slabo do umjereno jugo, u gorju jugozapadnjak.

Idućih dana kopno:

U četvrtak, na državni praznik oblačno, svježije uz pljuskove u gotovo cijelom kopnenom području. U zaobalju su mogući lokalno izraženiji i obilniji. Štoviše, vrlo je izgledno da će biti i nevremena s jakim sjevercom. Potkraj četvrtka i u petak očekujemo smirivanje i razvedravanje pa će vikend biti sunčan, vruć, rijetko uz poneki pljusak na zapadu.

Idućih dana more:

S pojačanim jugom i naglim okretanjem na sjeverozapadnjak, u četvrtak stižu grmljavinski pljuskovi, nevere na more, češće u prvom dijelu dana. Vrućina će popustiti, pa će nakon smirivanja od petka noću konačno biti ugodnije. No, ne zadugo. Za vikend ponovno kreće pravi ljetni ugođaj.

Dakle, vrijeme na državni praznik neće ići na ruku svima koji ga dostojno žele proslaviti ili provesti na otvorenome. Simbolično uz lokalne nevere i oluje.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close