Vrijeme je za nevrijeme? Od utorka pogoršavanje vremena

LIKACLUB

Meteorolozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za nedjelju su najavili pretežno sunčano i osjetno toplije vrijeme od prosjeka za drugu polovicu listopada. U kopnenom području ujutro i dio prijepodneva mjestimice su mogući magla ili niski oblaci, a na sjevernom Jadranu navečer i u noći porast naoblake.

Vjetar slab, u sjevernim krajevima i gorju poslijepodne do umjeren južni i jugozapadni, u istočnoj Slavoniji jugoistočni. Najviša temperatura uglavnom između 19 i 24, a na Jadranu, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 23 do 28°C.

U ponedjeljak i dalje sunčano, ali uz malu do umjerenu naoblaku, a u kopnenom području i jutarnju maglu. Vjetar slab, na Jadranu poslijepodne do umjereno jugo. Toplo.

 U utorak postupno jače naoblačenje, na sjevernom i dijelu srednjega Jadrana te u zapadnoj unutrašnjosti mjestimice kiša.

U srijedu će se naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom proširiti na cijelu Hrvatsku. Mjestimice će biti obilnije kiše, a u gorju je uz kišu moguć i snijeg.

Vjetar većinom slab, u srijedu umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak. Na Jadranu će u utorak jačati jugo na umjereno i jako, a u srijedu okretati na jak i olujan sjeverozapadnjak i buru. Postupno hladnije.

Tekst: jutarnji.hr

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u