ZdravljeIzdvojeno

Vrhunac toplinskog vala prošao je na Jadranu, ali vrućina će ipak potrajati

Vrhunac toplinskog vala prošao je na Jadranu, no izražena vrućina potrajati će i idućih dana, dapače, proširit će se na ostale naše krajeve.


Danas možda tek malo oblačnije, ali uglavnom će to biti oni visoki prozirni oblaci koji ne kvare dojam sunčanog vremena. Noć je na obali opet bila vrlo topla uz ponegdje slabu do umjerenu buru, no vjetar će ubrzo oslabjeti, a popodne će zapuhati maestral, osobito u Dalmaciji.

Najviša temperature posvuda između 32 i 36 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i dolini Neretve do 37 °C, no vruće će biti čak i u višem gorju.

VIKEND NA KOPNU

U unutrašnjosti će se sve teže podnositi dnevna vrućina, temperatura će lokalno ići do 36 °C, no i neće biti posve stabilno, prije svega u nedjelju. Tada bi uz umjeren razvoj oblaka ponegdje oko gorja ili uz granicu sa Slovenijom mogao pasti koji kraći popodnevni pljusak. No, ako se i dogodi, neće to donijeti željeno osvježenje, tek sparinu.

VIKEND NA MORU

Na Jadranu se nastavljaju tople i vrlo tople noći te zatim vrlo vrući dani. Manju ugodu će u subotu sredinom dana donositi slab do umjeren vjetar s mora, no u nedjelju će i to biti slabo izraženo. Pritom će i temperatura mora, koja je ponegdje usprkos buri na 28 °C, još malo porasti. Izgledno je da će plići dijelovi sjevernog Jadrana lokalno stići i do 30 °C.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close