LifestyleIzdvojeno

Vremenska prognoza: Tlak zraka je u padu, anticiklona slabi, ponesite kišobrane

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Tlak zraka je u padu, anticiklona slabi, a u zapadnom Sredozemlju formira se novi ciklonalni vrtlog koji će nam osigurati oblačniji i kišovitiji idući tjedan.


Prijepodne suho i barem djelomice sunčano, no češća će ujutro, pa i dugotrajnija biti pojava magle i niskih slojevitih oblaka, opet i na sjevernom dijelu Jadrana, osobito prema otvorenome moru. Bit će uglavnom mirno, no na jugu će zapuhati slabo do umjereno jugo. Ostaje na kopnu i podjednako hladno, ponegdje uz slab mraz.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj sve sunčanije. Magla će se uglavnom razilaziti, a pomoći će tome i umjeren jugozapadni vjetar. Temperatura, gdje se niski oblaci dovoljno rano izdignu, oko 13 °C.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, rijetko gdje može još biti zaostalih jutarnjih oblaka. Vjetar slab, a temperatura do 13 °C.

U Dalmaciji veći dio dana sunčan ili tek malo oblačan, ali se porast naoblake očekuje kasnije navečer, a u noći na ponedjeljak i kiša. Vrijeme je to po sve izraženijoj južini, postupno sve neugodnije, a temperatura će biti oko 18 °C.

Na sjevernom Jadranu će južina tek krenuti, ali dovoljno da se na širem riječkom području najprije skupi višak oblaka, a do kraja dana tu može već pasti i sasvim malo kiše ili rosulje. Postupan porast se očekuje i drugdje, ali uglavnom tek navečer. Temperatura slična ili malo niža od jučerašnje.

Novi tjedan na kopnu

Na kopnu ćemo počinjati oblačnije, kišovitije, ali uz sjeverni vjetar i hladnije. U noći na utorak u najvišem gorju može nakratko zalepršati i pokoja pahulja. Barem djelomično razvedravanje očekuje se tijekom utorak, najkasnije u gorju. Više suca sredinom tjedna nakon hladnog i mraznog jutra. Novo naoblačenje i kiša očekuju se od četvrtka.

Novi tjedan na moru

Osvježiti će u novom tjednu i na Jadranu, ali će na moru biti znatno promjenjivije i nestabilnije. Na kišu valja računati svakodnevno, najmanje sredinom tjedna kada će tmurne oblake barem nakratko rastjerati bura. No, u ponedjeljak na jugu može biti lokalnog nevremena, a jače se pogoršanje sa obilnijim količina oborine očekuje od četvrtka i to duž cijele obale.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close