VijestiLifestyle

VREMENSKA PROGNOZA Temperature rastu iznad 10 Celzijevih stupnjeva!

Zakoračili smo u još jedan prilično stabilan tjedan koji će obilježiti rekordno visok tlak zraka, a stiže nam i novo jače zatopljenje u višim slojevima atmosfere.


Zbog toga će na moru i u gorju tjedan biti sunčan i relativno topao, dok će u nizinama kopna povremeno biti magle koja će se neke dane dulje zadržavati – osobito sutra, te u srijedu i petak. Oborina do vikenda neće biti, a onda stižu kiša i daljnje zatopljenje, pa će u cijeloj zemlji temperatura skočiti iznad 10 Celzijevih stupnjeva!

Utorak na kopnu

Sutra dakle, na kopnu prijepodne magla i niski oblaci, s temperaturom oko nule. Malo sunca može biti u gorskim krajevima, osobito onim višim. Na obali sunčano, u Dalmaciji i pretežno vedro. Puhat će bura, ali znatno slabije nego danas, bit će najviše umjerena. No svejedno će biti hladno, uz temperaturu oko 5 Celzijevih stupnjeva.

I poslijepodne će u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj biti većinom tmurno i hladno, uz niske oblake. Samo se malo sunca može probIjati netom prije zalaska. Temperatura će rasti do 2 ili najviše 3 Celzijeva stupnja. Navečer ponovno raste mogućnost za maglu!

U Slavoniji, Baranji i Srijemu također pretežno oblačno. Magla će se dignuti s tla u niski oblačni sloj, pa će biti tek rijetkih sunčanih razdoblja. Temperatura slična kao danas, između 1 i 3 stupnja. Navečer ponovno spuštanje magle i slabija vidljivost.

Utorak na moru

U Dalmaciji će i drugi dio dana biti sunčan i pretežno vedar, rijetko uz malo oblaka. Bura će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni vjetar koji neće biti suviše jak pa će biti znatno ugodnije nego danas.Maksimalna temperatura zraka od 10 do 13.

U Istri i na Kvarneru poslijepodne će biti pretežno sunčano, samo uz malo oblaka. Puhat će slaba bura, osjetno slabija nego danas. Najviša će temperatura biti između 9 i 11 stupnjeva. U Gorskom kotaru i Lici magla će se postupno razilaziti, pa će biti djelomice sunčano, uz umjerenu naoblaku. Temperatura od 1 do 4.

Kakav će biti ostatak tjedna?

Sve do vikenda na kopnu će biti povremene magle, najčešće ujutro i navečer. No, u srijedu i petak ona će se ponegdje zadržavati i dulje tijekom dana, pa će u tim predjelima temperatura ostati niža od ovih vrijednosti. U četvrtak posvuda malo više sunca. Za vikend pak novo, slabije pogoršanje, u subotu vjerojatno uz kišu. No pratit će je i zatopljenje, pa će temperatura doći do oko 10 stupnjeva.

Na obali će u srijedu i četvrtak i dalje biti sunčano, čak i pretežno vedro. Ujutro svježe, a danju ugodno, do 12, 13 stupnjeva. Onda u petak počinje jačati jugo, pa će biti nešto više oblaka, a postoji već i mala mogućnost za lokalnu kišu. Za vikend je vjerojatnost za nju znatno veća, od 65 do 85 posto. Tada su mogući i pljuskovi s grmljavinom. Temperatura će zbog juga biti iznad prosjeka, osobito ona jutarnja.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close