Lifestyle

VREMENSKA PROGNOZA Stiže velika promjena vremena, temperature padaju za 10 stupnjeva

Ovog listopada imali smo nekoliko vremenskih elemenata po prvi puta, no srušen je samo jedan pravi apsolutni rekord i to u Virovitici, kazala je meteorologinja RTL-a Dunja Mazzocco Drvar.


U tom je gradu, naime, ovih dana izmjerena najviša dnevna temperatura od čak 27,9 stupnjeva. No, uz to, valja reći kako je ovo u Zagrebu bio treći najtopliji listopad ikad i najtopliji u zadnjih 18 godina, dok je Split bio čak 26 dana bez kiše, što ga svrstava u jedan od najsušnijih listopada u povijesti mjerenja.

I, kako smo već i ranije najavljivali, to bi bilo to od neobično toplog početka jeseni.

Prije zime, doći će nam najprije kasna jesen, jer smo ranu preskočili. Naoblačenje, vjetar i kiša stižu već sutra krajem dana, posebice u Međimurju i Podravini, ali i u Gorskom kotaru, na Kvarneru i u Istri, a ono pravo pogoršanje očekuje se u utorak. Jaka kiša u gorju, ali i na Jadranu, gdje se očekuje da će biti obilna. Bit će desetak stupnjeva hladnije nego prethodnih dana”, kazala je Dunja Mazzocco Drvar za RTL Danas.

Potkraj utorka očekuje se snažna bura koje bi mogla zaustaviti promet na nekim cestama. Promjena na krajnjem jugu Hrvatske stiže tek u srijedu.

“Vrhunac hladnoće imat ćemo krajem srijede i u četvrtak kada se u gorju, pogotovo iznad 1000 metara, očekuje prvi snijeg“, kazala je Dunja Mazzocco Drvar.

Ipak, navodi kako ćemo nakon srijede ipak na jedno vrijeme zaboraviti na tu riječ (snijeg), te će vrijeme odgovarati dobu godine. Kišno vrijeme potrajat će najmanje pet dana.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close