Lifestyle

Vremenska prognoza: Stiže novi snijeg!

Nakon kraće stabilizacije vremena, meteorolozi najavljuju novu promjenu koja će donijeti novi snijeg i niže temperature, piše 24sata


Prema prognozi DHMZ-a, Dalmacija od nedjelje pa do sredine tjedna može očekivati obilnu kišu, dok će u unutrašnjosti i gorju kiša u noći na ponedjeljak postupno prelaziti u snijeg.

Slične najave prognozira i popularni Norveški meteorološki institut, poznat kao jedan od točnijih meteoroloških izvora. Lika i Gorski kotar bit će do sredine tjedna zameteni snijegom, a zabijelit će se i Zagreb, kažu Norvežani.

Što se tiče temperature, DHMZ za Zagreb prognozira da se živa u termometru neće spuštati ispod nule, a isto najavljuje i norveški institut. Prognoze im se razlikuju u najavi količine oborina – dok DHMZ najavljuje nekoliko oblačnih dana s povremenim oborinama i snijegom u gorju, norveška stranica najavljuje obilan snijeg i u unutrašnjosti zemlje.

Novi snijeg ne očekuje se na istoku zemlje, odnosno u Slavoniji i Baranji. Tamo najniže temperature ne bi trebale pasti ispod minus 2 stupnja Celzija, koliko se očekuje u ponedjeljak. Najviše dnevne temperature bit će i više od prosjeka i dosezati i 10 stupnjeva Celzija, no takvo vrijeme Slavoncima će donijeti i obilnu kišu.

Meteorološka stranica Accuweather, također jedan od točnijih izvora za praćenje vremenske prognoze, za područje Zagreba najavljuje povremene snježne nalete od ponedjeljka pa sve do petka, s vrhuncem u utorak i srijedu.

Uspoređujući sve navedene prognoze, može se sa sigurnošću zaključiti da će snijega sljedeći tjedan sigurno biti, no u kojim količinama, ostaje za vidjeti.

Donosi 24sata

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close