Lifestyle

Vremenska prognoza: Stiže nevrijeme, uključen meteoalarm

Djelomice sunčano i nestabilno te vrlo toplo i vruće bit će u petak u Hrvatskoj. No, uz jači razvoj oblaka mjestimične kiše i pljuskova praćenih grmljavinom bit će već ujutro na sjevernom Jadranu, zatim u zapadnim predjelima unutrašnjosti, dok će se prema večeri proširiti i na ostatak zemlje. Moguće je izraženije grmljavinsko nevrijeme, piše 24sata


 Na Jadranu će puhati uglavnom umjereno jugo koje će najprije na sjevernom dijelu okretati na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 26 do 31, na istoku zemlje moguće i do 34 °C.

Meteaoalarm je od istoka do juga zemlje upalio žuta i narančasta upozorenja. Za cijelu zemlju je na snazi žuto upozorenje meteoalarma, osim Istre te predjela oko Siska i Karlovca za koje je na snazi još jače, narančasto upozorenje.

Foto: meteoalarm

Očekuju se lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom praćeni kratkotrajno pojačanim vjetrom, osobito u prvom dijelu dana. Moguće su pijavice. Najjači udar vjetra bit će jači od 55 km/h, a vjerojatnost grmljavine je oko 70 posto. Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu” stoji u upozorenju Meteoalarma.

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close