Vremenska prognoza: Sredina tjedna donosi pad temperature i kišu

Lokalno su mogući izraženi pljuskovi i obilna oborina, a jugo će sve više jačati


U novu godinu smo ušli iznadprosječnom toplinom koja će nas pratiti sve do sredine idućeg tjedna.

NEDJELJA

Kraj tjedna u unutrašnjosti, gorju te na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana maglovit, lokalno će se magla i niski oblaci zadržati veći dio dana. Vjetar slab, na moru do umjeren sjeverozapadi, na jugu i bura.

središnjim i sjeverozapadnim predjelima i poslijepodne pretežno sunčano i prilično toplo za prve dane siječnja. Temperatura između 9 i 13 stupnjeva, jedino u područjima s dugotrajnom maglom osjetno niža.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu većinom sunčano i toplo, a temperatura i tu malo niža u odnosu na jučer. Ponegdje će biti dugotrajne magle ili niske naoblake.

U Dalmaciji nastavak proljetnih prilika, sunčano, vedro i ugodno toplo, temperatura opet do 20ak stupnjeva, a vjetar slab do umjeren sjeverozapadni.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano, ali uz obalu će biti i dugotrajne magle. Vjetar slab, u gorju umjeren jugozapadnjak, a temperatura na moru od 8 do 13, u gorskim predjelima i do 16 stupnjeva.

U NOVOM TJEDNU NA KOPNU

U novom tjednu u unutrašnjosti još u početku dosta toplo, ali postupno i sve oblačnije. Kiše će već utorak biti u gorju, u srijedu i drugdje, a uz vjetar sa sjevera i pad temperature kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg. Oborine će do sredine četvrtka uglavnom prestati.

U NOVOM TJEDNU NA MORU

I na Jadranu postupno oblačnije, a kiše će prvo biti na sjevernom dijelu, zatim u srijedu duž cijele obale. Lokalno su mogući izraženi pljuskovi i obilna oborina, a jugo će sve više jačati. I ovdje prvi dio tjedna toplo, a zatim primjerenije hladno.


 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close