LifestyleIzdvojeno

Vremenska prognoza: Sljedećih nekoliko dana većina stanovnika zemlje trebat će kišobran

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Sve više oblaka stizati će s juga i na istok zemlje uz povremenu kišu, uglavnom u srijedu navečer. Uz jugoistočni vjetar temperatura između 15 i 17 °C


Smirivanje i porast tlaka bili su nam kratkog vijeka. Danas nam se približava nova Genovska ciklona, koja će ovaj put i nešto dulje natapati naše krajeve, osobito područje Dinarida gdje će nerijetko pasti obilne količine oborine.

Pred nama je dakle novi izraženi kišni val sa srijede na četvrtak, a kiša će zajedno sa jugom brojne glavobolje, ne samo meteoropatima, zadavati na jugu zemlje.

Srijeda

U početku djelomice vedro, ali će se na Jadranu skupljati sve više oblaka pa već mjestimice može pasti i malo kiše, prvenstveno oko Kvarnera. Opet po južini. Na moru jugo ubrzo već jako, na udare i olujno.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima još kratko sunčana razdoblja, a onda naoblačenje, povremeno i slaba kiša, češća u večernjim satima. Bit će i toplije nego jučer uz slab do umjeren južni i jugoistočni vjetar.

Sve više oblaka stizati će s juga i na istok zemlje uz povremenu kišu, uglavnom navečer. Uz jugoistočni vjetar temperatura između 15 i 17 °C.

U Dalmaciji vrlo nepovoljna kombinacija olujnog juga i sve obilnije kiše, ponegdje i u obliku izraženih grmljavinskih pljuskova. Krajem dana sve nepovoljnije, prije svega u zaobalju, a tada postoji i rizik od porasta manjih vodotoka pa i bujičnih, ali i urbanih poplava.

Na sjevernom Jadranu također sve oblačnije uz povremenu kišu. No, češća će biti na širem riječkom području, a lokalno obilna kasno navečer u Gorskom kotaru i Lici. Jugo vrlo jako, ponegdje na udare olujno, a temperatura većinom oko 18 °C, samo malo niža u gorju.

Idućih dana na kopnu

Glavnina oborina ispadati će se u noći na četvrtak, no još na istoku i u gorju se ne može računati na sasvim suhe prilike do subote, no bit će to znatno manje kišovito. Opet će i osvježiti uz sjeveroistočni vjetar, a stabilnije započinjemo čini se, idući tjedan.

Idućih dana na moru

Na Jadranu još uvijek prilično promjenjivo, osobito u Dalmaciji i njenoj unutrašnjosti gdje ponegdje čak do subote može padati jaka kiša. Bura će u petak zapuhati na sjevernom dijelu i postupno do kraja tjedna, kako se bude širila duž ostatka obale, rastjerati oblake. Temperatura malo niža.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close