VREMENSKA PROGNOZA Slijedi li dodatno osvježenje ili nastavak vrućeg vremena?

Lana Matica

U istočnim krajevima Hrvatske ponedjeljak će biti promjenljivo oblačan uz slab i umjeren sjeveroistočni vjetar, piše HRT. Ponegdje će biti kiše u noći i prijepodne, a potom će u drugome dijelu dana biti pljuskova s grmljavinom. Jutro relativno toplo s temperaturom od 17 do 20 °C, a danju za nekoliko stupnjeva svježije nego tijekom vikenda.


Podjednako, s najvišom dnevnom temperaturom od 24 do 27 °C, i u središnjoj Hrvatskoj, uz dosta oblaka, ali i sunčanih razdoblja. A mjestimična kiša, moguće i grmljavina, bit će uglavnom u drugome dijelu dana, pri čemu će vjerojatnost za nju biti manja u sjeverozapadnim predjelima. Puhat će slab i umjeren sjeveroistočnjak kojega će biti i u gorju.

I u gorskom području promjenljiva naoblaka uz poneki pljusak. Na sjevernom Jadranu pak sunčanije, samo rijetko uz mogućnost za malo kiše i grmljavinu. Puhat će pritom slaba i umjerena, podno Velebita uglavnom u prvome dijelu dana mjestimice na udare jaka pa i olujna bura.

Slabe i umjerene bure bit će i na sjeveru Dalmacije, dok će prema jugu puhati zapadnjak i jugozapadnjak. Bit će uglavnom sunčano, uglavnom u Zagori uz mogućnost za mjestimične pljuskove od sredine dana. Najviša dnevna temperatura i dalje oko 30 °C, ponegdje i malo viša.

Podjednako toplo i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će također puhati slab i umjeren jugozapadni i zapadni vjetar, pri čemu će more biti uglavnom malo valovito. Novi će tjedan početi sunčanim vremenom, iako nije isključena pojava ponekog lokalnog pljuska uz umjeren i jak razvoj oblaka u poslijepodnevnim satima.

Više na HRT.


Foto: Pexels

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u