Lifestyle

Vremenska prognoza: Sa sjevera stiže sibirska hladnoća!

Krajem tjedna do Hrvatske će se dokotrljati masa sibirskog hladnog zraka. Trebala bi nam donijeti pet-šest najhladnijih dana ove poprilično blage zime. Ako bude prešla preko Jadrana, snijeg vjerojatno mogu očekivati i otoci, piše 24sata


“Prognostički modeli najavljuju stvaranje snažne anticiklone iznad sjevernih dijelova našega kontinenta. Po rubu te anticiklone predviđa se prodor vrlo hladnog sibirskog zraka prema europskom kopnu”, napisali su na portalu Crometeo.

Što nas točno očekuje, znat ćemo tek sredinom tjedna, kad će biti i jasniji parametri koji određuju kako će se hladna masa kretati preko Europe.

Taj nalet sibirskog hladnog zraka nije ništa čudno za naše krajeve. Zabilježimo je nekoliko puta godišnje i bilo bi nam normalnije da je stigla tijekom siječnja, a ne sad kad nastupa klimatološki kraj zime”, kazao je Rade Popadić s Crometea.

Najhladnije dane najavljuje za vikend, zasad je moguće da nas sve zapravo samo okrzne i da jezgra hladne mase prijeđe preko Jadrana.

“Prodor koji dolazi više je vezan uz pad temperature nego uz oborine. Na kontinentu će pasti nešto snijega, pogotovo u drugom dijelu tjedna, no to neće biti ništa ekstremno. Hoće li biti oborina, ovisi o cikloni koja bi se trebala formirati u Sredozemlju”, kaže Popadić.

Više na 24sata

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close