LifestyleIzdvojeno

Vremenska prognoza: Saznajte kada stiže vrijeme primjerenije proljeću

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Hladnije razdoblje od prosjeka za doba godine do kraja ovog tjedna, a u novom čini se postupno sve primjerenije proljeću.


Nastavlja nam se prohladno i razmjerno vjetrovito razdoblje, ali ne i sasvim stabilno. Tako će usprkos daljnjem porastu tlaka i danas biti dnevnog razvoja oblaka, a mjestimice i lokalnih pljuskova što kiše, što u gorju snijega.

SRIJEDA

Sutra u prvom dijelu dana pretežno ili barem djelomice sunčano. Sjeverac i sjeverozapadnjak pojačani u Slavoniji, a bura i tramontana u Dalmaciji, na otvorenome moru i s olujnim udarima. Jutro hladno, na kopnu mraz i minusi izraženiji na zapadu, a slab mraz pri tlu je moguć i ponegdje uz samu obalu sjevernog Jadrana.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj sve češća izmjena sunčanih i oblačnih razdoblja, a ponegdje uz razvoj oblaka može pasti i kakav kraći lokalni pljusak, u višem gorju i koja snježna pahulja. Oborine nešto izglednije na Banovini i Kordunu. Sjeverac opet umjerene jačine, a bit će i još malo hladnije nego jučer.

Djelomice sunčano i na istoku zemlje tek uz manju mogućnost za nakratko koju kap kiše, uglavnom u Posavini i Podunavlju, ali će češće ostajati suho. I dalje vjetrovito uz umjeren do jak sjeverozapadnjak, a temperatura do najviše 9-10 °C.

U Dalmaciji najviše sunca, čak će sunčano i prevladavati. Ipak, i ovdje ponegdje uz razvoj oblaka, ponajprije u zadarskom zaleđu uz moguće koju kap kiše. Puhat će jaka bura i tramontana, osobito na otocima, te ponovno pojačavati osjećaj hladnoće.

Na sjevernom Jadranu i u gorju popodne povremeno povećana naoblaka, lokalno i kakav kraći pljusak, uglavnom u unutrašnjosti Istre te u gorju, gdje to može biti i u obliku snijega. Vjetar slab do umjeren, a navečer pod Velebitom jačanje bure. Temperatura oko 12-13 °C, u gorskom području između 6 i 10 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Iduća dva dana na kopnu vrlo slično, ali još malo hladnije, osobito ujutro, a u petak čak i prolazno nešto mirnije. Zato vikend opet vjetrovitiji i oblačniji, a češće će biti oborine, osobito u gorskim i istočnim područjima u subotu.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na moru još četvrtak pretežno sunčan, a onda u petak uz prolazno okretanje na jugo postupno sve oblačnije. Vikend počinje kišovito, osobito u Dalmaciji i na krajnjem jugu. Na sjeveru će opet zapuhati jaka na u dare olujna bura, uglavnom rastjerati oblake, a tijekom nedjelje će se proširiti duž većeg dijela obale pa i dodatno pojačati.

Hladnije razdoblje od prosjeka za doba godine do kraja ovog tjedna, a u novom čini se postupno sve primjerenije proljeću.


 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close