VijestiLifestyle

Vremenska prognoza: Proljeće nam se polako vraća!

PROGNOZA DORIANA RIBARIĆA

Postupno sve toplije, a za vikend napokon ugodnije te sunčanije proljetno vrijeme.


I dalje iznad nas kruži vlažan zrak na stražnjoj strani poremećaja s istoka kontinenta, a nestabilno ostaje do petka.

SRIJEDA

Ujutro i prijepodne u unutrašnjosti još uvijek oblačno, ali vrlo rijetko uz nešto slabe kiše, većinom samo na zapadu. Sunčana razdoblja na moru, ali će već početi razvoj oblaka prema sredini dana iz kojih najprije na jugu može pasti kakav pljusak, ponegdje praćen grmljavinom. Vjetar slab, uz obalu tek mjestimice u početku bura, a zatim sjeverozapadnjak.

Sredinom dana u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno oblačno uz nešto češću kišu ili pljuskove. No, bit će sunčanih razdoblja sve više, a postupno će se razvedravati prema večeri. Vjetar slab, na sjeveru do umjeren sjeverozapadni, a temperatura malo viša, između 11 i 14 °C.

Pokoji popodnevni pljusak se očekuje i u Slavoniji, Baranji i Srijemu, ali će se tu nešto brže raskidati naoblaka. Puhat će slab, povremeno umjeren sjeverozapadnjak, a bit će oko 13-14 °C.

U Dalmaciji nestabilnije nego danas, osobito u Zagori i južnije od Splita, gdje sporadično može i zagrmjeti. No, bit će mjesta na srednjem Jadranu gdje će kiša izostati. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu jugozapadnjak. Podjednako svježe uz 15-16 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju postupno sve manje oblaka uz razvedravanje krajem dana. No, do tada još može rijetko pasti koja kap kiše ili kakav kraći pljusak. Vjetar će oslabjeti te okrenuti na jugozapadnjak i jugo. Najviša temperatura slična, u gorju i malo viša nego jučer.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Od srijede napokon osjetno toplije uz sve izraženiju južinu pa temperaturno možemo govoriti o proljeću. Bit će i sve više sunca, no do petka ostaje nestabilno, osobito u četvrtak uz nešto češću kišu i poslijepodnevne pljuskove. Od petka uglavnom suho, za vikend i pretežno sunčano.

IDUĆIH DANA NA MORU

Sličan razvoj događaja i na moru. Promjenjivo po umjerenom i jakom jugu do petka. Bit će povremene kiše ili pljuskova s grmljavinom, osobito u četvrtak. Postupno sve toplije, a za vikend napokon ugodnije te sunčanije proljetno vrijeme.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close