Lifestyle

Vremenska prognoza: Nema predaha od visokih temperatura

Niz relativno toplih noći, većinom i toplijih od prošle, nastavit će se diljem Hrvatske barem do petka, do kada će u mnogim mjestima, osobito u unutrašnjosti, i danju biti toplo, štoviše – vruće – kao nikada ove godine, javlja HRT

Srijeda će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti toplija od utorka, uz najnižu temperaturu zraka od 18 do 21 °C, te najvišu 32 do 34 °C. Pritom će ujutro biti mjestimične sumaglice, samo rijetko i kratkotrajne magle, a poslijepodne visokih koprenastih oblaka koji neće jako remetiti dojam sunčanog vremena.

I u središnjoj Hrvatskoj vedro ili samo malo oblačno, uz tiho ili samo slab vjetar, te kratkotrajnu mjestimičnu jutarnju sumaglicu, još rjeđe maglu. Temperatura zraka još će malo porasti pa će noć gdjegod biti topla, uglavnom u gradovima, a vruće i sparno mnogima će biti već prijepodne.

Vrućina neće izostati ni na sjevernom Jadranu i unutrašnjosti Istre, pa i u nižim dijelovima gorske Hrvatske, posebice Like. Na moru i uz njega oblaka će biti malo, prijepodne većinom i nimalo, ali će ih poslijepodne biti u gorju, gdje postoji i vrlo mala vjerojatnost kratkotrajnih pljuskova.

Većinom slab vjetar te mirno i malo valovito more temperature od 25 do 28 °C bit će i na srednjem Jadranu. Uz sunce i samo poneki oblak, kojeg će poslijepodne biti osobito u unutrašnjosti Dalmacije, najviša temperatura zraka bit će od 33 do 36 °C.

I na jugu Hrvatske nastavak iznadprosječne topline, već oko 10 sati i vrućine, a osobite svježine neće biti ni tijekom noći i jutra, pogotovo ne uz more.

Podjednako vruće bit će i u četvrtak i petak, koji će biti zamjetno nestabilniji od sredine tjedna, uz mjestimičnu kišu, uglavnom u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, najprije na zapadu, zatim i drugdje. Moguće je i olujno nevrijeme, osobito u manje toplu subotu. Od nedjelje vjerojatno ponovno sunčanije i vruće, ali uz manje tople noći.

Nestabilno će u petak i subotu biti i na Jadranu, najprije na sjevernom dijelu, zatim i južnije. Pljuskovi neće biti česti, ali bi ponegdje kratkotrajno mogli biti izraženiji. U subotu je ponovno moguća jaka bura, osobito podno Velebita. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati pa nam se valja prilagoditi nastavku toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje. Srećom za one koji ga teže podnose, od petka će opasnost ipak biti manja, a ponegdje neće ni postojati.

Više na HRT

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close