LifestyleIzdvojeno

Vremenska prognoza: Neka vam kišobrani budu pri ruci!

Danas će pod utjecajem prizemnog polja nižeg tlaka zraka i uz manju količinu vlažnog zraka po visini, biti nestabilno, ali češće na jugu.


Prijepodne još u gorju, na zapadu središnje Hrvatske, u Međimurju i duž Posavine može biti malo povremene kiše. No, sve više oblaka skupljat će se i u Dalmaciji i zaobalju. Bit će i vjetrovito, osobito na kopnu uz umjeren istočnjak, a pod Velebitom pojačanu buru.

Popodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj bit će dosta sunčanog vremena, međutim na širem karlovačkom i sisačkom području te uz granicu sa Slovenijom nisu isključeni lokalni pljuskovi. Uz sjeverac, maksimalci idu na oko 19 °C.

Na istoku će popodne također biti sunčano. Većinom će duž zapadne Posavine biti oblačnije uz mogućnost za poneki pljusak. Uz maksimalce oko 20 °C i umjeren istočnjak.

U Dalmaciji i zaobalju će biti najoblačnije uz česte pljuskove, nerijetko uz grmljavinu. Prvo se očekuju u unutrašnjosti, a zatim i uz obalu te na otocima. Puhat će slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera. Nakon 20-ak Celzijevih stupnjeva sredinom dana, nakon kiše će osvježiti.

Na sjevernom Jadranu popodne će biti uglavnom sunčano, uz malu mogućnost lokalnih popodnevnih pljuskova, uglavnom u riječkom zaleđu. U gorju će biti oblačnije, uz povremenu kišu. Puhat će slaba do umjerena bura, na zapadu Istre većinom sjeverozapadnjak. Uz temperature oko 20 °C na moru, od 12 °C do 16 °C u gorju.

U NASTAVKU TJEDNA:

Na kopnu će do petka biti dosta sunčanog vremena i topline uz većinom izolirane kratkotrajne pljuskove u gorju i zaobalju. Sredinom tjedna bit će ih i uz granicu sa Slovenijom. Kraj tjedna i vikend čini se prilično nestabilan uz česte pljuskove u većini zemlje. Pritom će malo i osvježiti.

Na moru će idućih tri dana biti uglavnom lokalnih razvoja oblaka. U utorak većinom u Dalmaciji i na otocima, a sredinom tjedna se tek poneki može spustiti iz zaobalja do obale. Jačat će južina, što znači da pred vikend stižu i intenzivniji pljuskovi.

Pred nama je jedan ne posve stabilan tjedan. Neka vam kišobrani budu pri ruci.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close