Vremenska prognoza: Kiša, vjetar i zahlađenje!

Tena Brnad

Vikend, osobito nedjelja, bit će u znaku promjene vremena – kiše, vjetra, zahlađenja, osobito u gorju i snijega objavio je na stranicama HRT-a meteorolog Zoran Vakula.


U subotu u istočnoj Hrvatskoj djelomice sunčano, uz mjestimičnu maglu u noći i ujutro u Podunavlju. Vjetar uglavnom slab južni i jugoistočni. Najniža temperatura većinom od 0 do 5 °C, najviša dnevna od 13 na istoku do 17 °C na zapadu.

U središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano, uz postupan porast naoblake. Puhat će slab i umjeren južni i jugozapadni vjetar, na sjeverozapadu na udare i jak. Najviša temperatura od 15 do 17 °C. Kiše će biti tek u noći na nedjelju, za razliku od sjevernog Jadrana i gorja, gdje će sporadične kiše biti već od jutra, te osobito prema kraju dana, kada je moguća i grmljavina, osobito na riječkom području i obilnija kiša. Bit će umjereno i pretežno oblačno, a zapuhat će umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, na sjevernom Jadranu i jugo. More umjereno valovito i valovito.

U Dalmaciji promjenjivo, a navečer jače naoblačenje. Mjestimične kiše bit će uglavnom prema kraju dana, kada je moguća i grmljavina. Jugo će pojačati na umjereno do jako, a more na umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura od 14 do 17 °C.

U nedjelju u unutrašnjosti jača promjena vremena s prolaznim, ali intenzivnijim oborinama, te zahlađenjem. Kiša će u gorju prijeći u susnježicu i snijeg, uz stvaranje snježnog pokrivača, a susnježice može biti i u nižim predjelima. Zapuhat će umjeren do jak sjeverac i sjeveroistočnjak.

Više na HRT


Foto: unsplash

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u