Vremenska prognoza: Kiša, snijeg i pad temperature!

Tena Brnad

U velikim dijelovima Hrvatske u petak je počeo padati snijeg. U Gorskom kotaru, Lici i dijelovima sjeverne i sjeverozapadne Hrvatske već pada gusti snijeg, zbog čega povremeno dolazi i do problema u prometu, piše 24sata


Snijeg je već zabijelio dijelove Međimurja i Zagorja, padao je u Varaždinu, Bednji i na Sljemenu, gusti snijeg zabijelio je i Karlovac i Zagreb. Tijekom dana se očekuje još više snijega.

U petak će biti pretežno oblačno s kišom, duž obale i pljuskovima praćenim grmljavinom, u gorju susnježica i snijeg; najviša dnevna temperatura na Jadranu i u istočnoj Hrvatskoj od 10 do 15, a u ostatku zemlje od 5 do 8 Celzijevih stupnjeva.

U subotu na Jadranu nastavak kiše, uz jak i olujan južni i jugozapadni vjetar na južnom dijelu, a na sjevernom pak uz buru, s kojom je mjestimice moguć i snijeg. U nedjelju malo stabilnije i mirnije, a od ponedjeljka se ponovno povećava vjerojatnost za jačanje juga i povremenu mjestimičnu kišu.

Na kopnu u subotu većinom snijeg, obilniji u gorju, a snježni pokrivač stvarat će se i u mnogim nizinama. Do kraja dana razvedravanje pa će nedjelja biti uglavnom suha, s jutarnjim minusima, kojih će biti i u novome tjednu, kada su ponovno moguće oborine.

Više na 24sata


Foto: unsplash

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u