VREMENSKA PROGNOZA Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend?

Lana Matica

U istočnim krajevima prevladavati sunčano i vruće. Sredinom dana i poslijepodne uz umjeren razvoj oblaka mjestimice će biti pljuskova i grmljavine. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 20, a najviša dnevna između 30 i 32 stupnja. I u središnjim krajevima slično – pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće, a poslijepodne će ponegdje biti pljuskova i grmljavine. Temperatura zraka malo niža nego na istoku, piše HRT.


U gorskim krajevima i unutrašnjosti Istre uz umjeren i jak razvoj oblaka povremeno može biti lokalnih pljuskova. Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, samo ponegdje s malom do umjerenom naoblakom. Jutarna temperatura od 15 do 17, uz obalu između 20 i 23. Najviša dnevna od 25 do 28, na moru između 29 i 31. Na srednjem Jadranu sunčano i vruće, a u unutrašnjosti Dalmacije sredinom dana i poslijepodne mjestimice mala do umjeren naoblaka, ali uglavnom bez kiše. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, a more mirno ili malo valovito. Jutarnja temperatura od 15 do 19, na moru između 21 i 23, a najviša dnevna uglavnom od 28 do 32. I na južnom Jadranu obilje sunčanog i vrlo toplog vremena uz umjeren zapadni i jugozapadni vjetar. Temperatura zraka slična kao na srednjem dijelu, a temperatura mora uglavnom od 23 do 26 stupnjeva.

Za vikend u unutrašnjosti nestabilno pa će uz promjenljivu naoblaku mjestimice biti kiše te pljuskova i grmljavine, uz pad temperature zraka. Ponegdje pljuskovi mogu biti i izraženiji.U ponedjeljak sunčanije i malo toplije, a malo kiše još može biti uglavnom na istoku. Prolazno će zapuhati sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Na Jadranu za vikend djelomice sunčano, a uz prolazno više oblaka ponegdje će biti pljuskova i grmljavine, osobito u nedjelju. U ponedjeljak ponovno pretežno sunčano, a nestabilno još samo na krajnjem jugu. U subotu će puhati slabo do umjereno jugo, zatim sjeverozapadnjak, a na sjevernom dijelu prolazno bura.

Više na HRT.


Foto: Pexels

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u