GlazbaVijesti

Vratite se u “Lude devedesete” uz Dominika Novinca!

Većina nas se sjeća devedesetih: VHS kasete, walkmani, neonske boje, koturaljke i trajne. Neki od nas pamte beskrajna ljeta, bezbrižno djetinjstvo i tulume, posebno u poslijeratnim, kasnim devedesetima. Bez obzira jeste li mladi ili stari, devedesete su utjecale i oblikovale naše društvo.

Tako se dogodilo da je Dominik Novinc, pjevač i glazbeni producent koji sa svojom obitelji živi u američkoj državi Floridi, ovo uzeo kao inspiraciju za svoju najnoviju pjesmu “Lude Devedesete”.

“Ovaj glazbeni projekt je rezultat suradnje s ljudima diljem svijeta i zaista sam ponosan na to!” – rekao je Dominik.

Dominik je ovu pjesmu napisao još 2020. godine, a aranžman za ovu skladbu je završio u svom privatnom studiju nakon što je s obitelji prošle godine preselio na Floridu.
Gitare je snimio Dominikov dugogodišnji glazbeni prijatelj Emil Jakovčević iz Kalifornije. Za snimanje pratećih vokala bio je zadužen Splićanin Želimir Škarpona, a po prvi put Dominik je surađivao sa Sefijem Carmelom, poznatim londonskim producentom, koji je odradio završne mikseve i master.

Uz prepoznatljivi pop zvuk iz devedesetih, koji ponovno postaje popularan, dolazi i glazbeni spot u VHS stilu sa snimkama tog doba uključujući i snimke iz Dominikove privatne arhive.

Drugi je ovo puta da Dominik surađuje s najvećom hrvatskom izdavačkom kućom nakon što je u 2020. godini Croatia Records objavio njegov duet “Srodni spoj” s Tedijem Spalatom.

U međuvremenu, ovaj ambiciozni glazbenik nastavlja raditi na novim pjesmama i veselimo se novim glazbenim projektima koji izlaze iz njegove floridske glazbene radionice.

“Lude Devedesete” možete pronaći na svim streaming platformama, a uskoro i na vašoj omiljenoj radio postaji.


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close