ScenaKultura

Vratio knjigu u knjižnicu sa stoljetnim zakašnjenjem

U Gradsku knjižnicu u San Franciscu u petak je vraćena zbirka kratkih priča posuđena prije sto godina. Iako naslov knjige “Četrdeset minuta zakašnjenja” sugerira da neće biti vraćena na vrijeme, stoljetno kašnjenje nitko nije očekivao


Webb Johnson iz kalifornijskog gradića Fairfielda iskoristio je period oprosta u kojem Gradska knjižnica u San Franciscu naplaćuje simbolične naknade za zakašnjelo vraćanje knjiga.

Kako piše San Francisco Chronicle, sa zakasninom od 10 centi po danu kašnjenja, njegov je dug dosegnuo 3650 dolara, ali iskoristivši akciju platio je samo pet dolara.

Knjigu Francisa Hopkinsona Smitha posudila je Johnsonova prabaka 1917. godine, a za propust je imala vrlo opravdan razlog. Naime, Phoebe Webb je umrla tjedan dana prije roka za vraćanje knjige u knjižnicu.

Zanimljivo, američko stoljetno kašnjenje još uvijek je kraće od engleskog rekordera. U prosincu je knjiga “Mikroskop” na police knjižnice u Hereford Cathedral School vraćena sa 120 godina kašnjenja.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: tportal.hr | Foto: pixabay

Povezane objave

Back to top button
Close