Vraća se stabilnije vrijeme: Temperatura u većini gradova ispod 30

Poslijepodne će se nastaviti sunčano, ali ipak manje vruće! Temperatura će u unutrašnjosti u većini gradova biti ispod 30 Celzijevih stupnjeva što je svakako dobrodošlo osvježenje!


Promjena vremena donijela nam je grmljavinske pljuskove, ponegdje i jače nevrijeme praćeno tučom i jakim vjetrom, ali već od petka bit će opet stabilno, u većini krajeva i sunčano!

Pristigao nam je malo hladniji zrak pa će se u većini zemlje lakše spavati, a i prijepodne će u unutrašnjosti biti ugodnije uz umjerenu naoblaku i slab sjeverni vjetar. Manje vruće bit će i na sjevernom te srednjem Jadranu gdje će zapuhati umjerena bura dok će na južnom dijelu ostati više-manje isto kao i prethodnih dana – temperatura će se rijetko spuštati ispod 24, 25 stupnjeva

I poslijepodne će se nastaviti sunčano, ali ipak manje vruće! Temperatura će u unutrašnjosti u većini gradova biti ispod 30 Celzijevih stupnjeva što je svakako dobrodošlo osvježenje!

Povremeno će puhati i slab do umjeren sjeverozapadni vjetar.

Ova promjena vremena gotovo da neće utjecati na južni dio Jadran gdje će i sutra biti vedro i vruće, a najviša temperatura popet će se opet i do 35 stupnjeva. I more je toplo, sutra između 23 do najviše 27 stupnjeva. I na sjevernom dijelu sutra pretežno sunčano, a više oblaka bit će u gorskoj Hrvatskoj gdje rijetko može pasti i kakav pljusak. Ovdje će i temperatura biti ugodnija nego proteklih dana, najviše do 28 celzijevaca.

Povratak vrućinama nakon kiše i oluje bit će vrlo brz – već za vikend temperatura 34 ili 35 stupnjeva, a slično će se nastaviti i početkom sljedećeg tjedna! Ipak, tamo negdje u utorak i srijedu treba računati s novim nestabilnostima, odnosno grmljavinskim pljuskovima ili olujama – u ponedjeljak i utorak samo u zagorju te uz granicu sa Slovenijom, a u srijedu i u ostatku unutrašnjosti.

Na Jadranu do daljnjeg suho, sunčano i vrlo vruće vrijeme što je sigurno dobra vijest za sve koji su na odmoru i kupaju se. More je uglavnom oko 25 stupnjeva, a tako će ostati i idući tjedan ili će temperatura još malo i rasti. Što se tiče vjetra, puhat će uglavnom jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a sredinom tjedna okrenut će na umjereno jugo.


 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close