KarijeraTechIzdvojeno

VR projekt: “Smatramo da će VR tehnologija jako zaživjeti u skorijoj budućnosti i postati naša svakodnevica”

INTERVIEW

Digitalni inovacijski inkubator je online projekt u kojem studenti svih fakulteta uče o kreativnosti i inovacijama, povezuju se s vodećim kompanijama u regiji i razvijaju primjenjiva inovativna rješenja u odabranim industrijama. Kroz cikluse zadataka, feedback meetove i mentorstvo Instituta za inovacije učenici i studenti rješavali su razne, stvarne probleme predstavljene od strane pet tvrtki – Hrvatski Telekom, PIK Vrbovec, Jamnica, Polikinika Bagatin, Pevex i Ericsson.


Portal virtualnastvarnost.net razgovarao je s članovima tima, njih 5, o njihovim očekivanjima od VR tehnologije u budućnosti, te o VR projektu koji je uspješno savladao prve korake na tržištu.

Možete li nam predstaviti tim?

VR projekt: Tim je činila ekipa od 5 studenata s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu: Antonija Orešković, Jozo Pavlović, Marija Pavković, Mirna Perić i Tea Olivari. Studiramo zajedno Poslovnu ekonomiju i upravo smo uspješno završili 2. godinu. Ono što nas je spojilo jest u prvom redu kreativnost I želja za uspjehom, a potom i dobra energija kojom svih petero zračimo.

Imate li prijašnjih iskustava s natjecanja? Što vas je privuklo na natjecanje?

VR projekt: Ovo je prvo natjecanje na kojem smo sudjelovali, ali definitivno ne i posljednje. Kako je u marketingu nužno suštinsko razumijevanje tržišta, kao dio kolegija Osnove marketinga, morali smo izraditi grupni projekt kojim se identificiraju i analiziraju izazovi pojedinih industrija. Mogli smo birati hoćemo li raditi grupni projekt samostalno ili u kompetitivnom kontekstu, konkurirajući kolegama iz cijele Republike Hrvatske kroz natjecanje Digitalni inovacijski inkubator, što smo i odabrali. Htjeli smo iskušati sami sebe, vidjeti s kakvim ćemo se izazovima susresti i na kraju krajeva stvoriti divne uspomene i životno iskustvo. Nadamo se da će nam ovakvi projekti i trud i zalaganje koje pokazujemo od prvih studentskih dana donijeti nove mogućnosti i otvoriti brojna vrata kako bismo mogli i nakon fakulteta ostvarivati svoje ciljeve i graditi kvalitetnu karijeru.

Možete li nam reći nešto o VR projektu?

VR projekt: Kao generacija modernog doba, suočeni smo živjeti u svakodnevnici koja vrvi informacijama, događajima i raznoraznim iskustvima koja nam pružaju uživanje u životu no nerijetko se dešava da se nađemo u nemogućnosti odlaska na željeni događaj, a razlozi mogu biti svakojaki. Naš tim, pokušao je osmisliti projekt koji bi pokušao riješiti taj problem te približiti i olakšati uživanje u iskustvima koja bi našim korisnicima uljepšala i obogatila život. Inspiriran novom tehnologijom i opcijom 5G brzine interneta, naš tim osmislio je projekt koji se temelji na paketu VR naočala i pripadajuće platforme – aplikacije, kojom bi potrošači mogli iskusiti sasvim novi doživljaj.

U suradnji s profesionalnim informatičkim timom u ponudu bismo lansirali 2 paketa:  IN THE VRIGHT PLACE, AT THE VRIGHT TIME te VR PREMIUM – VRIGHT NOW.

Prvim paketom potrošači bi mogli pratiti željene događaje iz udobnosti svoga doma. Plaćali bi ga mjesečnom pretplatom ili pay per view metodom ovisno o svojim preferencijama i mogućnostima. Preko posebno napravljene platforme HT-a i uz par VR naočala gledatelji bi mogli pratiti evente skoro kao i uživo i spremati ih u svoju videoteku.

Drugi paket targetirao bi potrošače boljeg financijskog stanja, koji se već nalaze na eventu uživo i na licu mjesta uz pomoć dronova, suvremenih načina snimanja i 5G interneta bi im nudio dodatne sadržaje i vrijednosti kao što su 12. igrač, live prijenos iz backstagea ili slično. Time smo stvorili dodatnu vrijednost.

Više na virtualnastvarnost.net.


 

Komentari

Komentara


Izvor: Bruno Ćutić | Foto: PR

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close