AutomotoVijestiTurizam

Vozimo električne bicikle u Novalji! Predavanje o uvođenju električnih bicikala na otoke i u turistička mjesta

Grad Novalja pridružuje se otočnim gradovima koji žele razviti urbanu mobilnost, smanjiti gužve te reducirati količine ispušnih plinova u zrak.


“Vozimo električne bicikle u Novalji!” naziv je predavanja koje će se održati 28. rujna 2019. u Gradskoj knjižnici Ivan Palčić u Novalji pod pokroviteljstvom Grada Novalje i Arburoža d.o.o. Tema predavanja bit će projekt uvođenja  električnih bicikala na otoke i u turistička mjesta koji  je  pokrenula Udruga „Moj otok“, a koji  je odabran od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova na natječaju za otočne udruge.

Zašto bicikli na električni pogon?

Razvojem cikloturizma na otocima i u turističkim mjestima podiže se kvaliteta boravka turista na destinaciji, ali i razina životnog standarda lokalnog stanovništva.

Projekt koji smo pokrenuli doprinosi povezivanju i razvoju otoka, podizanju kvalitete ponude na turističkom tržištu, više mogućnosti zapošljavanja, manje gužvi u prometu i na parkinzima, olakšao bi se pristup djelovima naselja gdje automobili ne mogu, smanjila bi se buka u prometu i onečišćenje ispušnim plinovima, navode na službenoj stranici Udruge Moj otok.

Osim popularizacije i promocija električnih bicikala i edukacije stanovništva, ciljevi projekta Udruge „Moj otok“ su bolja komunikacija i promet među otocima i s kopnom te razvoj komunikacije između svih zainteresiranih subjekata – od turističkih zajednica i iznajmljivača, gospodarskih subjekata vezanih uz cikloturizam do javnih poduzeća, biciklističkih udruga, turističkih agencija i drugih.

Za sve zainteresirane građane ulaz na predavanje je slobodan, a jedan sat prije i poslije prezentacije svi prisutni imat će priliku i isprobati jedan od električnih bicikla.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close