Lifestyle

Vozači, oprez! U promet kreće 40.000 prvašića!

Uoči početka nove školske godine u Ravnateljstvu policije predstavljena je tradicionalna akcija Poštujte naše znakove kojom se želi skrenuti pozornost javnosti na djecu u prometu, posebice polaznika prvih razreda, kojima je to najčešće prvi samostalni kontakt s prometom.


Na širem zagrebačkom području u prvi razred osnovne škole kreće 12.000 učenika, a na području cijele Hrvatske više od 40.000.

U tu svrhu policija će, među ostalim, posebice u vrijeme početka i završetka nastave pojačano nadzirati prometnice i raskrižja u blizini škola, najavio je na konferenciji za novinare, voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa u Ravnateljstvu policije Josip Mataija.

Naglasio je kako će se poduzimati sve zakonom propisane mjere prema nediscipliniranim vozačima i pojačano kontrolirati brzina kretanja vozila te sankcionirati nepropisno parkirana vozila na prometnicama u zonama škola. Dodao je da će se provoditi pojačani nadzor autobusa kojima se organizirano prevoze djeca, a u zonama škola radit će pripadnici prometne jedinice mladeži i školskih prometnih jedinica.

Mataija je napomenuo i kako će tijekom rujna policijski službenici održati dvadesetominutna predavanja i razgovore u svim prvim razredima osnovnih školama u Hrvatskoj kako bi upoznali djecu s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu. Svaki prvoškolac dobit će na dar reflektirajući prsluk.

Ministarstvo unutarnjih poslova i Hrvatsko narodno kazalište uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta zajendo s partnerima će u srijedu 9. rujna ispred HNK-a organizirati eduaktivno – preventivni program u sklopu akcije Poštujte naše znakove. Svrha je da kroz igru, pjesmu, ples i interaktivne radionice educiraju djecu o prometnoj sigurnosti i pripreme ih za sigurno sudjelovanje u prometu.


Tekst: hrt hr

Slika: wikimedia commons

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close