Automoto

Vozači oprez, od danas obvezna je zimska oprema!

Na zimskim dionicama cesta u Republici Hrvatskoj od danas je obvezna vožnja sa zimskom opremom, bez iznimki. Kazna za vozače koji se ne pridržavaju tih odredbi iznosi 700 kuna ukoliko je riječ o fizičkoj osobi, navodi Zakon o sigurnosti prometa na cestama.


U njemu još stoji da će se “novčanom kaznom u iznosu od 5.000 do 15.000 kuna kazniti pravna ili fizička osoba obrtnik ako naredi ili dopusti da se u prometu na cestama koristi vozilo koje nema propisanu zimsku opremu ili teretni automobil s priključnim vozilom”.

Kazne su predviđene i za odgovorne osobe u pravnoj osobi i u tijelu državne vlasti ili tijelu jedinice lokalne i područne samouprave, i to od 1.500 do 5.000 kuna. Koje su točno zimske dionice cesta, možete pogledati na ovim stranicama Narodnih novina.

Zimska oprema obavezna je do 15. travnja iduće godine, a za automobile i laka gospodarska vozila najveće dopuštene mase do 3,5 tona podrazumijeva zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od četiri milimetra te lance za snijeg koji se moraju montirati na kotače na pogonskoj osovini.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: tportal.hr | Foto: pexels.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close