Automoto

Vozači autobusa za petak najavili štrajk upozorenja

Sindikat prometa i veza Hrvatske i Udruga sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske najavili su da će u petak, 23. kolovoza, organizirati desetominutni štrajk upozorenja na svim linijama prijevoza putnika – u gradskom, županijskom i međužupanijskom prijevozu diljem zemlje.


Svi vozači autobusa zaustavit će vozila od 10 sati do 10,10 sati, osim autobusa na brzim cestama i autoputevima. U tom razdoblju neće prometovati autobusne linije niti raditi autobusni kolodvori te ostali radnici u javnom linijskom prijevozu putnika, najavili su sindikalni čelnici u srijedu na konferenciji za novinare.

Istog dana u Zagrebu će od 10 sati do 10,30 sati održati prosvjednu vožnju autobusima od Zagrebačkog velesajma do Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Organizatori se ispričavaju putnicima zbog neugodnosti koje će imati tog dana te cijeloj javnosti što su “prisiljeni djelovati na ovakav način”.

Sindikalci ističu da su se zadnjih mjeseci obraćali Vladi, premijeru i njegovim ministrima, ali im nitko nije odgovorio na zahtjeve – povećanje plaća kroz sklapanje granskog kolektivnog ugovora, donošenje Pravilnika o obavljanju javno linijskog prijevoza putnika te uvođenje statusa službene osobe za vozače autobusa, kako bi ih se zaštitilo od svakodnevnih napada, vrijeđanja i maltretiranja.

Više na rtl.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close