Ličko-senjska županijaZdravljePolitika

Volonterski tim godine na prijemu kod gradonačelnika Starčevića

Najbolji Interventni, volonterski tim Crvenog križa na nacionalnoj razini, gospićki, danas je u svome uredu primio gradonačelnik Karlo Starčević i zamjenica Kristina Prša.


Odnosno, kako reče gradonačelnik Starčević: “to je najbolja, najkvalitetnija, pa možda i najmlađa volonterska ekipa u Hrvatskoj. Ujedno Vam čestitam i 140. godišnjicu Crvenog križa. Ponosni smo na vas da ste proglašeni najboljima u Hrvatskoj“.

Starčević je izrazio nadu da je predsjednik Gradskog Vijeća, koji je također volonter Crvenog križa, dao svoj obol i pridonio kvaliteti rada. Grad će se potruditi  dati onoliko koliko mu je u moći kako bi Crveni križ bio i još kvalitetniji.

Ravnatelj gospićkog Crvenog križa Vlado Brkljačić kaže da je nagrada potpuno zaslužena. “Prošle godine imali smo 1,992 odrađena volonterska radna sata. Imamo 63 dana godišnjih odmora koje su volonteri koristili na svojim poslovima kako bi mogli ići na volonterski dio posla”, kaže Brkljačić.

Istaknuo je da su u kriznim situacijama sudjelovali primjerice više od 40 dana dok je trajala imigrantska kriza te više od 30 dana poplava u Slavoniji. Naravno, nisu zapostavili ni svoj grad i županiju. Tako imaju socijalnu pomoć starijima, rade s mladima. “Zahvaljujemo se gradu što je sve ove godine pratio Crveni križ. Prepoznajete naše programe i projekte. Nagrada nam je poticaj i ljestvica više,a truditi ćemo se da dogodine budemo još i bolji“, kaže Brkljačić.

Više na Lika express

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close