AutomotoVijesti

Volkswagen zaustavio proizvodnju Golfa

Automobilski koncern Volkswagen je zbog spora s dvije dobavljačke tvrtke prisiljen prekinuti proizvodnju najpopularnijeg modela Golf i možda će poslati 20.000 radnika na prisilni godišnji odmor a ujedno razmatraju mogućnost da do neisporučenih dijelova dođu zapljenom, pišu u petak njemački mediji


Dobavljači kožnih i presvlaka od tkanine za sjedala te kućišta mjenjača Car Trim i ES Guss obustavili su isporuke Volkswagenu, koji je zbog toga prekinuo proizvodnju modela Golf, uveo skraćeno radno vrijeme za nekoliko tisuća zaposlenih u Njemačkoj a razmišljaju i o tome da nekih 20 tisuća radnika pošalju na prisilni godišnji odmor.

Tjednik Der Spiegel u internetskom izdanju piše da VW i dva dobavljača iz sastava Prevent Groupa, čije je sjedište kao i ono VW-a u Wolfsburgu, zbog sudskog postupka ne žele navesti predmet spora. U Spiegelu napominju da je ‘očigledno riječ o budućem projektu razvoja i nabave’.

Dnevnik Sueddeutsche Zeitung piše da se dva dobavljača navodno spore s VW-om oko cijene dijelova a WirtschaftsWoche napominje da se u aktualnom pravnom sporu bar službeno ne radi o cijenama već o ‘izostalim narudžbama a time i izgubljenim prihodima’.

Više na tportal.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close