Vodič: Gdje se (ne) voziti taksijem

Iva Biondić

Najviše novca za vožnju taksijem potrošit ćete u švicarskom Zurichu, gdje prosječna cijena za prijeđeni kilometar iznosi čak 33 kune! Na sljedećem mjestu po skupoći našao se još jedan grad u zemlji satova i banaka, Ženeva, gdje će vas kilometar doći 21 kunu.


Svi ste barem jednom sjeli u taksi, pritom ne pitavši za cijenu jer vam se jako žurilo. Za vrijeme vožnje nervozno ste zatim pogledavali prema taksimetru i pitali se kakav ćete iznos na kraju platiti za uslugu prijevoza. Ako ste sjeli bez provjere u Londonu, vjerojatno ste požalili, no ako ste u taksiju u Mexico Cityju, bilo vam je drago jer ste se prevezli za male novce.

Nedavno su objavljeni statistički podaci koji se odnose na cijene taksija u 80 najpopularnijih gradova diljem planete. Rezultati su zanimljivi i pokazuju ogromne razlike između zemalja i standarda u njima. Tako ćete najviše novca za vožnju taksijem potrošiti u švicarskom Zurichu, gdje prosječna cijena za prijeđeni kilometar iznosi čak 33 kune! Na sljedećem mjestu po skupoći našao se još jedan grad u zemlji satova i banaka, Ženeva, gdje će vas kilometar doći 21 kunu. Naravno, za njima odmah slijede dvije velike svjetske metropole, Tokyo i London, gdje 1000 metara vožnje plaćate 19 odnosno 18 kuna. Piše punkufer.dnevnik.hr

Više na punkufer.dnevnik.hr

Pogledajte spektakularan video kanjona rijeke Like!


Foto: pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u