VijestiSportTurizam

Vodič za navijače u Francuskoj: Kako platiti rundu piva i ne bankrotirati?

E to je pravo pitanje.


Novinar 24sata iz Francuske navijačima je poslao nešto drugačiji vodič.

Ako vas zanimaju statistike, utakmice i moguća iznenađenja na Euru, preskočite ovaj tekst. A ako vas interesira zašto izbjegavati kikiriki u Francuskoj i kako potrošiti 100 eura na jednu pizzu uz pivo, ovo je materijal za vas.

Pet savjeta za navijače

– Svi koji ste mislili ići na Euro, bodriti Vatrene do finala, pripremili smo pet savjeta za vas koji bi vam mogli dobro doći.

– Prvo, pivo. Sjeli smo u lokalni kafić, čak ima i cura do nas. Čaša piva, ne pretjerano kvalitetno, stoji 8,80 eura, znači, šezdesetak kuna. Usporedbe radi, ’98. godine, istom mjestu i u istom ovom kafiću pivo je bilo 13 kuna. Znači u 18 godina peterostruko su podigli cijenu. No u cijenu nije uključena pepeljara. Kad smo pitali konobara gdje ćemo tresti, pokazao nam je na pod. Evo, ovako to izgleda.

– Broj dva, pizza. U Francuskoj najjeftinije pizza koju smo pronašli stoji 15 eura. Postoji i posebna ponuda, pizza s kavijarom 90 eura. Uz nju i pivo, napojnica dva eura i 100 eurića za pizzu s kavijarom.

– Broj tri, ako ste pušač. E onda ste tek nadrapali. Cigarete su ovdje dvostruko skuplje, najjeftinije koje smo pronašli su sedam eura.

– Ni voda nije jeftina. Izbjegavajte slana jela, koštice i kikiriki. Decilitar vode – jedan euro. To je u svim kafićima tako.

– Sve ovo što smo naveli, ne mora značiti da ćete sve to i dobiti. Je ovdje svaki dan netko štrajka. Benzinske, metroi, vlakovi, konobari…Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: 24sata.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close