Dom

Vodič za matere: Tehnike kuhanja koje svi trebaju znati

Kuhanje je zabavno, ali puno je lakše ako znamo osnovne tehnike i termine pa će i jela biti ukusnija. Prenosi tportal.hr


Kuhanje

Tehnika koja se nauči među prvima jer to je klasično kuhanje namirnica u slanoj vodi. Važno je znati da pojedine namirnice poput povrća ne treba predugo kuhati. Ako se raskuhaju, gube nutritivne vrijednosti.

Kuhanje al dente

Svi se slažu da je tjestenina najbolja ako je kuhana al dente, odnosno nije mekana i prekuhana. Al dente znači da ćete je osjetiti pod zubima dok je jedete, a to je izvorno talijanski naziv i njihova tehnika kuhanja.

Prženje

Najčešće se koristi za prženje mesa. Komadi trebaju biti suhi da se ne lijepe za tavu, a zbog vlage neće dobiti zapečenu zlatnosmeđu boju. Meso možete prethodno obrisati papirnatim ručnicima.

Poširanje

Možda su uz ovaj termin najpoznatija jaja ili riba koji se kuhaju u vodi sasvim lagano i polako. Jaje primjerice treba oprezno izliti u vodu i kuhati dok bjelanjak ne bude potpuno bijel, a žumanjak će ostati u tekućem stanju. U vodu se obično dodaje i malo octa.

Više na tportal.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close