Turizam

Vodič za grad kojem se svi rado vraćaju

Da, i to ne samo fizički, već i perom, jer ako su u glavnom gradu Češke stvarali Kafka i Kundera i u njemu pronalazili inspiraciju, nama je to dovoljan znak kako se o Pragu uvijek može napisati nešto novo, a ovaj put za vas imamo vodič!


U slučaju da vas netko upita kad je najbolje vrijeme da odete u Prag, odgovor je jednostavan da jednostavniji ne može biti – UVIJEK. Ipak, ako baš imate mogućnost izbora najbolje razdoblje za posjetu je četvrti ili peti mjesec, kad sve u gradu cvjeta, neke znamenitosti koje su zimi zatvorene sada rade, a razne nepoznate jezike oko vas čujete neprestano, jer je Prag turistička meka. Imajte na umu kako su 1. i 8. svibnja praznici, tako da se u gradu tad redovno održavaju razne zabave.

Sad kad smo vam pružili mali uvod, a vi ste odlučili spakirati kufere i uskoro krenuti, odlučili smo napraviti kratki vodič, kako se što bolje provesti u ovom gradu. Pa stoga, krenimo.

Što obavezno treba vidjeti svatko tko posjeti grad?

1. Praški dvorac po noći. OBAVEZNO. Otvoren je do 23 sata, a za udarno vrijeme sezone i sat dulje. Kad padne mrak pruža potpuno drukčiji osjećaj, a izvrsna je stvar što će uz vas vjerojatno tad biti tek nekoliko turista, pa ćete doživjeti dvorac na znatno bolji način.

2. Uživajte u nekom pubu koji nije turistički, uz domaće pivo i posebno spremljeni Camembert (na češkom Nakladany Hermelin).

3. Šteta je ne vidjeti potpuno “pomaknuta” i luda umjetnička djela koja potpisuje David Černy. Ona se nalaze na gradskim ulicama, a kad ih vidite, znat ćete o čemu govorimo.

Više čitajte na punkufer.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close