Lifestyle

Vlastiti dom vas čini nesretnim, a da toga možda niste niti svjesni

Ponekad s guštom sjednemo u omiljeni kutak svog stana i popijemo kavu ili čitamo knjigu, ali ponekad osjećamo smetnje a da ne znamo zašto je tome tako. Možda niste ni svjesni da vas muči nakupljen nered, sitnice kojih ste se odavno trebali riješiti ili ste izgubili kontrolu nad morem dječjih stvari


Djeca mijenjaju sve iz temelja

Dolaskom bebe u obitelj, odjednom stan postaje skladište stvari, a nije puno bolje ni kada djeca odrastu jer njihove sitnice i igračke uvijek se nalaze u raznim kutovima. Psihologinja Susan Barell za Good Housekeeping kaže da stalno pospremanje za djecom roditelje posebno iscrpljuje jer osjećaju da nemaju kontrolu nad životom.

Jedan od načina da to riješite je učiti djecu kako pospremiti za sobom i ne dozvoliti da uzimaju nove igračke dok druge ne pospreme. To nije nimalo lako, ali s vremenom će se isplatiti, a vi ćete imati malo više vremena za druge stvari.

Pokloni i stvari koje ne volimo ili ne trebamo, ali uporno čuvamo

Vaza koju vam je poklonila baka nikako vam se ne uklapa u stil, ali peče vas savjest što je želite maknuti? Svi smo prošli ovakve trenutke i nema druge nego spremiti je na sigurno mjesto kao lijepu uspomenu koja vas ne nervira svaki put kada uđete u dnevni boravak. Isto vrijedi i sa svim drugim sitnicama ili primjerice knjigama koje stoje na polici, sakupljaju prašinu i bespotrebno guše prostor. Zasučite rukave, poklonite što možete ili spremite do daljnjeg.

Isto pravilo vrijedi i za igračke iz djetinjstva ili razne sitnice iz teen razdoblja. Žao vam je baciti ih i podsjećaju na lijepa vremena, ali istodobno možda podsjećaju da toliko toga o čemu ste maštali niste ostvarili. Umjesto da se sve to povlači po policama ili ladicama, radije odaberite tek pokoju stvar koja će uvijek probuditi lijepu uspomenu na događaj ili osobu.

Više na tportal.hrČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close