Turizam

Vlakovi smrti koji nisu za svakoga

Na ove vlakove smrti neće se usuditi ići svatko, a oni koji se odvaže na taj podvig definitivno hrabrosti imaju i na prodaju. Predstavljamo vam najviše, nabrže i najduže rollercoastere svijeta!


1. Najbrži: Formula Rossa – Ferrari World, Abu Dhabi, UAE
Ovaj vlak je toliko brz da za vožnju njime morate staviti zaštitne naočale. Za samo dvije sekunde postiže brzinu od 160 km/h, a za 4,9 sekundi dolazi do nevjerojatnih i maksimalnih 241,4 km/h! Definitivno, zahvaljujući ovom rollercoasteru imate šansu doznati kako je to biti u koži vozača Formule 1!

2. Najduži: The Beast, Kings Island, Mason, Ohio, SAD
Ovaj već ostarjeli rollercoaster nekad je držao i titulu najvišeg i najbržeg, koje je vremenom i izgradnjom novih izgubio. Ipak, i dalje je najduži, a vožnja njime traje nešto više od četiri minute, pri čemu ćete proći kroz mnoge tunele i doživjeti maksimalnu brzinu od 104 km/h.

3. Najviši: Kingda Ka, Six Flags Great Adventure, Jackson, New Jersey, SAD
Ako vam visina predstavlja izazov, a nipošto strah, jednom u životu morate posjetiti ovaj vlak smrti koji se smjestio na zapadnoj obali Amerike. Vlak vas podigne na nevjerojatnih 139 metara visine, nakon čega se naglo spuštate prema dnu. Pri tom spuštanju u samo 3,5 sekundi ubrzate od 0 do 206 km/h da bi vas odmah potom dočekao okret od 180 stupnjeva nakon kojeg konačno, možete uhvatiti zrak.


 

Tekst: punkufer.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close