Tehnologija

Vlada HAC-u odobrila kredit za izgradnju autoceste od Križišća do Žute Lokve

81, 4 MILIJUNA EURA

Vlada je u četvrtak HAC-u odobrila da se uz državno jamstvo zaduži kod HBOR-a i HPB-a u iznosu od 81,4 milijuna eura, a za financiranje izgradnje autoceste A7 Rupa – Rijeka – Žuta Lokva, javlja Novi list.


U tome HPB sudjeluje s kreditom do 40,7 milijuna eura, po kamatnoj stopi šestomjesečni euribor uvećano za 1,03 postotna boda, a preostalih 305 milijuna kuna osigurat će HBOR po fiksnoj kamatnoj stopi od 1,8 posto. Ročnost kredita je 13 godina s počekom nakon završenog razdoblja korištenja, koje traje četiri godine.

Tim će se kreditom osigurati novac za projekt izgradnje (prve faze) autoceste A7 Rupa – Rijeka – Žuta Lokva, sektor Križišće – Žuta Lokva, s uključenim HEP priključkom i izmještanjem instalacija, odnosno nastavlja se dio njezine izgradnje prema interregionalnom čvoru Žuta Lokva.

Nastavkom izgradnje te autoceste na sektoru Križišće – Žuta Lokva preusmjerit će se promet vozila s državnih cesta na autocestu čime se povećava sigurnost svih sudionika prometa zbog rasterećenja i manje prometne opterećenosti lokalnih prometnica”, naglasio je Butković.

Više na Novilist.


 

Komentari

Komentara


Foto: hac.hr

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close