Zdravlje

Vježbe koje pomažu ojačati vaš vid

Problemi s vidom uobičajena u pojava, a s tim problemom suočene s sve generacije. No na pogoršanje vida utječe niz faktora, a neki od njih povezani su sa svakodnevnim navikama poput rada na kompjuteru i čitanja. No, postoje vježbe s kojima možete sačuvati dioptriju i poboljšati vid


Pogoršanje vida dolazi s godinama. Osim prirode i genetike, na pojavljivanje dioptrije utječu i svakodnevne navike koje umaraju oči i s vremenom kvare vid.

Kako bi čim dulje sačuvali ili pak popravili vid, postoje vježbe uz koje možete značajno odmoriti oči i spriječiti neželjenu pojavu.

1. Oči bi trebali odmarati od kompjutera i televizora oko 3 sata dnevno, posebno ako ste primijetili kako vam se pogled muti, a oči sve češće bole.

2. Kada osjetite umor u očima, zatvorite ih i prstima nježno masirajte kapak i područje oko očiju.

3. Kada osjetite umor od kompjutera, par minuta gledajte kroz prozor, a pogled uputite u daljinu.

Više čitajte na zadovoljna.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close