Zdravlje

Vježbate li pravilno? Donosimo najčešće pogreške rekreativaca

Potrošiti vrijeme i trud na vježbanje, ne dobiti željeni rezultat i k tomu se još i ozlijediti – zvuči kao veoma loša ideja! Vježbanje kao rekreaciju uzimamo „zdravo za gotovo“. U jednom periodu života čovjek shvati kako je stiglo vrijeme za pokrenuti se. Tada padaju odluke o uvođenju treninga u dnevnu rutinu i izabiremo kako i gdje ćemo trenirati.


Neki vježbaju kod kuće jer smatraju da tu nema puno filozofije te misle da su osnovnoškolski trbušnjaci, sklekovi i čučnjevi sve što im treba. Drugi se pak opredjeljuju za teretanu ili fitness klub, ali se često radi financija odlučuju za samostalnu mjesečnu članarinu bez nadzora. U ovo moderno doba zaista postoji mnogo vrsta i načina vježbanja, ali zaboravljamo da je proces treniranja kompleksan te ako se stručnjaci školuju za to, vjerojatno postoji neka veća nauka iza svega.

Da bi se tijelo pri vježbanju promijenilo u željenom smjeru potrebno je postaviti prioritete u pravilnom redoslijedu.

Hrana nije neprijatelj

Na prvom mjestu je prehrana! Ako želite da tijelo stvori novo mišićno tkivo, morate mu osigurati gradivne sastojke za stvaranje tog tkiva. Najveća glupost je ne jesti uz trening misleći kako ćete time narušiti rezultat debljajući se. Dobro informiranje i ulaganje u prehranu puno će doprinijeti vašem rezultatu i smanjit će rizik od ozljeda.

Cijeli članak pročitajte na ordinacija.vecernji.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close