LifestyleScena

Vještine koje nećete naučiti tijekom školovanja

Tijekom školovanja naučite nebrojene korisne stvari, ali isto tako mnoge životne vještine ne naučite


1. BRZO ČITANJE

Ova vještina neće od vas napraviti genijalca i zahvaljujući njoj nećete čarobno početi shvaćati do sad neshvatljiva velika filozofska djela. Ipak, zahvaljujući ovoj vještini brže bi prošli kroz gradivo i eliminirali manje bitne činjenice, dugačke lektire brže bi pročitali…

2. ORGANIZACIJA VREMENA

Koliko puta ste se našli pod stresom zbog neispunjenih zadataka za koje ste imali vremena, ali to vrijeme niste znali produktivno iskoristiti i organizirati. Kvalitetna organizacija vremena nije vještina s kojom se pojedinci rode, nego se razvija s godinama.

3. UMIJEĆE UČENJA

Da se nas pita, prva stvar koju bi u školi naučili je kako učiti. Kako napraviti korisne bilješke, ima li smisla podcrtavati stvari ili ih skicirati na papiru, koje su tehnike učenja i još mnogo toga bilo bi korisno znati,  zar ne?

4. PREŽIVLJAVANJE

Tehnike preživljavanja ne bi se trebali učiti samo u izviđačima ili eventualno na onom jednom satu kada vam učiteljica spomene potrese i ostale prirodne katastrofe s kojima se možemo susresti. Osnove tehnike preživljavanja trebao bi znati svaki čovjek. Kako upaliti vatru u divljini, kako napraviti obroke od vrlo malo hranjivih stvari i brojne druge stvari mogle bi vam zatrebati kad se najmanje nadate…

5. SAMOOBRANA

Ne moramo svi biti majstori taekwondo-a, ali osnovne pokrete uz koje se možemo obraniti ne bi bilo loše znati… Iako se svi nadaju da im nikada neće zatrebati, ovo je vještina koja bi zbilja mogla biti korisna.

6. PREGOVARAČKE VJEŠTINE

U pojedinim školama postoje debatne grupe koje su možda najbliže pregovaračkim vještinama koje možete u školi naučiti. Ipak, ovo je još jedno vrlo važno područje u životu svakog čovjeka. Kako godine budu prolazile, sve više ćete shvaćati koliko je korisno biti dobar pregovarač.

7. OČUVANJE PSIHIČKOG ZDRAVLJA

Osim ako imate predmete poput psihologije ili drugih sličnih znanosti, vjerojatno se nećete susresti s ovom temom. Stres, ovisnosti ili pak depresija stvari su s kojima se sve većim broj mladih ljudi susreće. Znati kako se boriti protiv crnih  misli vrlo je važna stvar u prevenciji ovog velikog i ozbiljno problema.


Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: cool.24sata.hr | Foto: unoradiobl

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close