Turizam

Vjerovali ili ne u Černobilu je otvoren hostel!

Na području ukrajinskog Černobila, koji se još uvijek smatra jednim od najradioaktivnijih mjesta na zemlji, niknuo je ni manje ni više nego – hostel!


Iza otvaranja hostela stoje ukrajinske vlasti, a on se nalazi tek petnaestak kilometara od mjesta gdje se sada vć davne 1986. godine, dogodila jedna od najvećih nuklearnih katastrofa ikad. Upraviteljica hostela Svetlana Grischenko pružila je nešto više informacija te tako upoznala javnost kako hostel trenutačno ima 50 kreveta, dok je konačni cilj povećati kapacitet za još toliko.

Prvi gosti su naravno, „ludi“ avanturisti, pristigli iz SAD – a, Novog Zelanda i Danske. Kako je područje u nekim dijelovima i dalje radioaktivno, turistima su posjeti dozvoljeni uz određena ograničenja, tako da najprije za posjet trebaju dobiti dozvolu, a i smiju se zadržavati samo kraći vremenski period. Piše punkufer.dnevnik.hr

Više na punkufer.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close