Turizam

Visočica: Snježna mećava na zimskoj vježbi Gospićkog HGSS-a

Iako smo već zakoračili u proljeće HGSS stanica Gospić organizirala je redovnu staničnu zimsku vježbu.


Uvjeti koji su vladali na predjelu Južnog Velebita, točnije vrha Visočice, bili su pravi zimski. Vježba je zamišljena na način da se sa minimalnom tehničkom opremom svlada težak teren, koji je u biti, kombinacija zimskih uvjeta sa snijegom i kopnom prošaranih južnih padina. Brz pristup vozilima, dvodijelna akcija i najnužnija tehnička oprema to su opravdali.

Iz gospićke stanice HGSS-a dojavili su nam da je uspješno isprobana učinkovitost i primjena sistema za podizanje u raznim varijantama kroz devet sidrišta pri podizanju tereta. Također spašavatelji su obnovili i znanja vezana za tehnike traženja u lavinama, te je odrađeno sondiranje i prezentacija lavinskog ruksaka. Iako je prvi dan vikenda bio pravi proljetni, nedjelja je pokazala da zima na Velebitu još nije završila. Za vikend samo kalendarski možemo reći da je proljetni, jer uvjeti su bili pravi zimski što je pokazala snježna mećava koja ih je ispratila pri povratku.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close