Turizam

Više od polovine Nijemaca ne jede dovoljno voća

Voće je zdravo i ukusno. No prema nedavnom istraživanju TNS Emnida, 57 posto Nijemaca ne jede preporučene dnevne količine voća. Nutricionisti preporučaju konzumaciju dvije porcije voća dnevno


Konzumacija voća nije tako teška: 90 posto ispitanika zadovoljava svoje potrebe jedući komade voća. Voćnu salatu jede njih 40 posto, a 19 posto prije smoothije kako bi zadovoljili dnevne potrebe. Zamjetan trend je da mladi ispitanici često odabiru smoothie kao izvor voća, njih 37 posto mlađih od 30 godina u usporedbi s 11 posto ispitanika koji su stariji od 60 godina. Skoro trećina pije smoothie barem jednom mjesečno. Uvijek ili gotovo uvijek konzumira voće svaki dan 53 posto žena, a samo 33 posto muškaraca tvrdi da radi isto, što je samo jedna trećina.

Veliki Izvještaj o smoothijima online magazina Kauflanda koji je naručio istraživanje, pokazao je da taj trend nije dosegao sve dobne skupine. Polovina Nijemaca nikad nije pila smoothie, a za razlog 58 posto navodi da im to nikad nije palo napamet. Više od četvrtine (27 posto) smatra da je priprema smoothija prekomplicirana.

Fanovi smoothija vole okus

Većina potrošača, njih 82 posto, naglasilo je izniman okus smoothija kao glavni razlog njegovog pijenja, a 54 posto ispitanika koristi smoothije kao lagani dodatak zdravoj prehrani u njihovoj dnevnoj rutini. Njih 55 posto njima ispunjava dnevne potrebe za voćem.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor: agrobiz.hr | Foto: medicalnewstoday.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close