Primorsko-goranska županija

Više od stotinu vatrogasaca sudjelovalo u sanaciji posljedica jakog vjetra

Na širem području Primorsko-goranske županije, a najviše na području Rijeke, Novog Vinodolskog i Crikvenice zabilježen je veći broj tehničkih vatrogasnih intervencija kao posljedica olujnog vjetra.


Odrađene su 22 tehničke intervencije na kojima je sudjelovalo ukupno 104 vatrogasca sa 22 vatrogasna vozila. Većinom se radilo o uklanjanju stabala i grana, limova, ploča s krovišta, a vatrogasci su uklanjali i osiguravali električne i telefonske stupove te električne kablove i reklamne panele.

Prema riječima županijskog vatogasnog zapovjednika Mladena Šćulca vjetar je danas u opadanju tako da je i situacija puno povoljnija.

Požari otvorenog prostora

Osim tehničkih intervencija, vatrogasci su zabilježili i gašenje nekoliko požara otvorenog prostora. Na lokaciji Primorski Dolac zahvaćena je trava, nisko raslinje i makija na površini od 12 ha.

Na intervenciji gašenja požara ukupno je sudjelovalo 11 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD-ova: Kaštela, Kaštel Gomilica i Mladost. Požar je ugašen, a intervencija  vatrogasaca završila je u 21:00 sat. No, ovo nije bio jedini zabilježeni požar u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Naime, jučer je u popodnevnim satima stigla dojava i o požaru na području Kučića kojim je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 6 ha. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 29 vatrogasaca sa osam vatrogasnih vozila iz DVD-a: Kučiće, Omiš i Dugi Rat, a trenutno se radi na sanaciji i čuvanju požarišta.

Gorjelo je i na području Dubrovačko-neretvanske županije, točnije na području Ornitološkog rezervata Orepak, gdje je požar trske koji je ugašen sinoć zahvatio područje od 70 hektara. Vatrogascima su jak vjetar i niska temperatura otežavali gašenje, a na intervenciji je sudjelovalo ukupno 10 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila iz JVP-a Metković i DVD-a Kula Norinska.

Podsjećamo građane da vatru nikako ne pale po vjetrovitom vremenu, a ukoliko primijete požar da nazovu vatrogasce na broj 193 ili centar 112.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close