VijestiZdravlje

Više od 300.000 Hrvata zimi si ne može priuštiti pošteno grijanje

Oko 7,7 posto ukupne populacije ili više od 300.000 stanovnika u Hrvatskoj ne može si priuštiti odgovarajuće grijanje tijekom zime, pokazuju podaci Eurostata za 2018. godinu.


Hrvatska je tu nešto lošija od prosjeka Europske unije, gdje si odgovarajuće grijanje ne može priuštiti 7,3 posto ukupne populacije.

Najlošija situacija je u najsiromašnijoj zemlji članici EU-a Bugarskoj, u kojoj taj problem ima čak 33,7 posto stanovnika. Pomalo iznenađujuće je da i u Grčkoj problema s grijanjem ima 22,7 posto stanovnika. Slijede Italija i Rumunjska s 14,1, odnosno 9,6 posto stanovnika.

S druge strane, bolja od prosjeka EU-a je Mađarska, u kojoj problem s neodgovarajućim grijanjem ima 6,1 posto stanovništva. Još bolja od nje je Slovačka s 4,8 posto, slijedi Slovenija s 3,3 posto. U Češkoj se s neodgovarajućom mogućnošću grijanja suočava 2,7 posto stanovništva, jednako kao i u Njemačkoj, dok u Austriji ta brojka iznosi 1,6 posto, piše Index.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close