ZdravljeTech

Više od 50 posto mladih ovisno o mobitelima

Neprofitna organizacija “Common Sense Media” objavila je novo istraživanje o korištenju mobilnih uređaja kod mladih osoba.


Istraživanje provedeno među 1.200 tinejdžera i njihovih roditelja, pokazalo je da 50 posto mladih osjeća “ovisnost” o mobilnim uređajima. Pored toga, istraživanje je zaključilo kako notifikacije s društvenih mreža Facebook i Twitter pružaju mladima osjećaj zadovoljstva na način da sliče efektima koje daje kockanje i drogiranje.

U skladu s tim, 80 posto tinejdžera reklo je da svakog sata provjerava svoj telefon dok je 72 posto njih reklo da ima potrebu odmah reagirati na notifikaciju s društvene mreže. Samo 40 posto tinejdžera reklo je da se “pokušava” oduprijeti potrebi stalnog korištenja telefona.

Istraživanje je, posebno apelirajući na roditelje tinejdžera, podsjetilo kako se širom Sjedinjenih Američkih Država formiraju klinike za liječenje ovisnosti od mobilnih uređaja i interneta.

Kako se navodi, upotreba mobilnih uređaja kod mladih često uzrokuje sukobe u porodici, a može dovesti i do dugoročnih problema. Oko 70 posto roditelja potvrdilo je da njihovu djecu telefoni i tableti “ometaju” tijekom vremena koje provode s obitelji.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor: hr.n1info.com | Foto: pixabay.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close