VijestiZdravlje

Vino i slatkiši nemaju isti učinak na tjelesnu težinu

Čašom crnog vina dnevno do gubitka težine? Iskustva umjerenih konzumenata vina u suprotnosti su s upozorenjima zdravstvenih vlasti da svaka čaša popijenog vina po kalorijskoj vrijednosti odgovara opasnosti jedne kriške torte, piše britanski list Daily Mail.


U trenutku dok europske vlasti traže da se na svaku bocu vina stavi podatak o kalorijskoj vrijednosti alkohola sve je više znanstvenih istraživanja koja pokazuju da umjereno konzumiranje vina dovodi do gubitka a ne povećanja težine, piše list.

Trinaestogodišnje istraživanje sveučilišta Harvard koje je obuhvatilo 20.000 žena utvrdilo je da su one koje su dnevno popile pola butelje vina imale 70 posto manji rizik od pretilosti u odnosu na žene koje nisu pile vino. Te rezultate potvrđuje i istraživanje u laboratorijskim uvjetima kojim je utvrđeno da su štakori na vinu koji su jeli istu hranu kao i štakori na vodi dobijali manje na težini.

Američki nacionalni institut za zloupotrebu alkohola i za alkoholizam zaključio je da kad se “alkohol zamijeni ugljikohidratima kaloriju za kaloriju ispitanici gube na težini što ukazuje na to da oni manje energije izvlače iz alkohola nego iz hrane”, prenosi list.

Cijeli članak pročitajte na hr.n1info.com

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close