Lifestyle

U Vinkovcima počelo 18. Europsko prvenstvo mažoretkinja

U sportskoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca, jutros je nastupom solo i duo natjecateljki, započelo Europsko prvenstvo mažoretkinja kojemu su od 23. do 25. rujna Vinkovci domaćini nakon što su se u svibnju 2014. godine pokazali kao odlični domaćini Hrvatskog prvenstva mažoretkinja.
Na Europskom prevnstvu u Vinkovcima nastupa preko 2 000 natjecateljica, uz domaćine iz Hrvatske, tu su mažoretkinje iz Bosne i Hercegovina, Srbije, Crna Gore, Francuske, Češke, Rumunjske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Rusije, a podijeljene su u tri starosne kategorije – kadetkinje 8 do 11 godina, juniorke 12 do 14 i seniorke od 15 godina pa naviše. U Vinkovcima se natječu 83 formacije, skupine mažoretkinja i 155 neformacija, solo i duo mažoretkinje. Prvog dana je solo i duo natjecanje u kategoriji baton, pom pom, mace i show, drugog dana, u subotu u 10 sati je u pješačkoj zoni svečano otvaranje 18. Europskog prvenstva, a potom atraktivna mažoret parada. Program će u pješačkoj zoni uz prekide, trajati sve do 20 sati da bi u nedjelju bio vrhunac u dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivan Domac kada već u 9.30 sati počinje natjecanje u kategoriji formacije što je za gledatelje i najatraktivniji dio nastupa mažoretkinja. Natjecanje traje do 17 sati nakon čega će biti objavljeni rezultati. Nastupe natjecateljki pomno prate suci Mihail Kiss iz Rumunjske, Marija Sremić iz Hrvatske, Severine Desmacon iz Francuske, Jasna Blaj iz Slovenije i Vjekoslav Perić iz BiH. Danas je u dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivan Domac još sat vremena prije početka natjecanja, u dupke punom gledalištu bila usijana atmosfera i vrilo je kao u košnici, brojni navijači su glasno navijali za svoje plesačice.Organizatori očekuju oko 2 000 navijača i, kako kaže Alen Šćuric, predsjednik Europskog mažoret saveza, neke skupine imaju i po 400 navijača ali navijači se ne konfrontiraju, kao nogometni, veća zajedno navijaju, ali bučnije za svoje.
Prema svemu sudeći, u Vinkovcima će ova tri dana biti veselo, ne samo u prostorima gdje se mažoretkinje natječu već u cijelom gradu jer natjecateljice prate vjerni navijači i oni će svugdje gdje se nađu zajedno u gradu, načiniti veselu i razdraganu atmosferu bez obzira što se mažoret ekipe, solo ili duo mažoretkinje bore za laskave titule europske mažoret prvakinje u svojim kategorijama.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close