Turizam

Vinkovačko karnevalsko ludilo u veljači

Nakon božićnih i novogodišnjih blagdana na red dolazi vrijeme za najluđe zabave. Veljača je tradicionalno vrijeme karnevalskog ludila, a tako će biti i u Vinkovcima, u kojima će se po jubilarni 20. puta održati Vinkovački karneval!


Tim povodom već u ponedjeljak 30. siječnja u Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“ Vinkovci biti će upriličena izložba „20. godina Vinkovačkog karnevala“ Rahele Pavušin s početkom u 19 sati, a uz bogati popratni program otvorenja, izložbu će otvoriti predsjednik Hrvatske udruge Karnevalista, Ivan Prpić.

Prošlogodišnji pobjednici pokladne povorke u Vinkovcima, Dječji vrtić „Bajka“ sudjelovat će na Opatijskom karnevalu, točnije na Dječjem karnevalskom korzu, koje će se održati 11. i 12. siječnja.

Nakon nastupa u Opatiji, program Vinkovačkog karnevala nastavit će se 24. veljače u Pješačkoj zoni, uz bogati popratni program, biti održan Izbor pokladnog gradonačelnika, koji će i preuzeti ključeve grada.

Novi prvi čovjek Grada, nakon preuzimanja dužnosti, povest će veselu družinu u Vanilla Club, gdje će se održati Veliki maskenbal za odrasle. Tu će svi dobiti prigodu da skinu svoje svakodnevne maske i barem se nakratko pokažu u pravom svjetlu, odnosno u obličju u kojem se trenutno najbolje osjećaju. Najbolji i najinventivniji dobit će i prigodne nagrade. Tražit će se najmaska, kraljica karnevala, održat će se i pregršt drugih nagradnih igara s bogatim nagradnim fondom, a glavna nagrada je put u Rijeku na Riječki pokladni korzo 2018. godine.

Nakon subotnjeg odmora od napornog maskenbala i slavlja, u nedjelju 26. veljače ulicama Grada prošetat će Pokladna povorka u kojoj će prigodu za sudjelovanje dobiti sve skupine vrtića, osnovnih i srednjih škola, udruge, kud-ovi….

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close