Scena

VINKOVAČKE JESENI: Na Folklornim večerima nastupit će 60-tak folklornih skupina

Folklorne večeri koje su zapravo smotra folklora KUD-ova iz Vukovarsko-srijemske županije, uvijek su bile među najposjećenijim priredbama Vinkovačkih jeseni.


Na 52. Vinkovačkim jesenima koje se događaju na vinkovačkim pozornicama, trgovima i sokacima od 8. do 17. rujna, Folklorne večeri se održavaju od 8. do 13. rujna i za to vrijeme svake večeri od petka do srijede, osim subote, na pozornici u šatoru Vinkovačkih jeseni folklorne skupine i KUD-ovi pokazat će ono najbolje što su naslijedili od svojih starih i po čemu je njihovo selo prepoznatljivo.

Prve večeri u šatoru Vinkovačkih jeseni nastupa 12 KUD-ova, a sutradan se Folklorne večeri prekidaju da bi se u tom prostoru održala Međužupanijska smotra dječjeg folklora i koncert Šokačka grana gdje će nastupiti folkloraši iz Đakova, Osijeka i Vinkovaca. U nedjelju će pokazati što su cijele godine uvježbali, folklorne skupine koje njeguju koreografirani folklor, u ponedjeljak nastupa opet 12 KUD-ova koliko ih je i u utorak, a zadnjeg dana Folklornih večeri nastupit će 13 skupina.

Stručno povjerenstvo koje je pratilo nastupe svih KUD-ova, proglasit će najbolje koji će predstavljati Vukovarsko-srijemsku na Državnoj smotri izvornog folklora i drugim manifestacijama izvornog folklora. Prošle godine najboljima su ocijenjeni KUD-ovi “Tomislav” iz Županje, “Slavko Janković” iz Šiškovaca i “Šokadija” iz Starih Mikanovaca, a oni će nastupiti u subotu i nedjelju, 16. i 17. rujna, na Državnoj smotri izvornog hrvatskog folklora na velikoj pozornici u središtu grada i u šatoru Vinkovačkih jeseni.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook Vinkovačke jeseni

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close